Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑΛΛΑΚΤΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εδω κι ενα περιπου χρονο μπηκε στη ζωη μας η εναλλακτικη αγορα. Το αποτελεσμα ορισμενες εταριες εκμεταλευτηκαν τους λιαν ελαστικους ορους εισαγωγης και καποιοι επενδυτες παντρευτηκαν τα χαρτια και καποιοι παροχοι υπηρεσιων επενδυτικης τραπεζικης εβγαλαν προμηθειες. Οπινακας της Ναυτεμπορικης για την ΕΝ.Α ειναι αποκαλυπτικος για την πρωτοφανη ελλειψη εμπορευσιμοτητας http://www.naftemporiki.gr/markets/chain.asp?chain=ena.at Υπαρχουν εταιριες που εχουν να κανουν πραξη απο τις αρχες Ιανουαριου.
Στην αγορα αυτη κατα περιεργη συμπτωση υπαρχουν οι 7 απο τις 12 μετοχες που εκλεισαν με κερδη το περασμενος. Το ιδιαιτερα χαμηλο επιπεδο διασπορας φοβιζει για διαφορες καταστασεις. Τελος στην ιστοσελιδα της Ναυτεμπορικης μπορεις να δεις εταιριες που διαπραγματευονται στην ΕΝ.Α με πραγματικα πολυ υψηλα ΡΕ.
Ενδιαφερουσες αναλυσεις για το θεμα εχουν ο επαγγελματιας και συγραφεας favlos
http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=5244&blid=31 και ο δημοσιογραφος Νικος Δροσος http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/455990/Article.aspx.
Προτεινω την υποχρεωτικη αυξηση της διασπορας καθως και market making.

2 σχόλια:

  1. Είναι απαραίτητη η διασπορά.Μάλιστα απο την Δημόσια εγγραφή όπου θα ενημερώνονται οι επενδυτές για τους κινδύνους.Έτσι όπως είναι εξυπηρετεί μόνο τους μεγαλομετόχους και επιλεγμένους φίλους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρα μιλαμε για αγορα κινδυνο θανατο για τον ιδιωτη επενδυτη...κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή