Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ισως καθυστερημενα αλλα νομιζω οτι αξιζει να γινει μια αναφορα στο παλαιο βιβλιο ιστοριας της εκτης δημοτικου. Ο νικηφορος αγωνας για την αποσυρση του εδειξε οτι τα αντανακλαστικα μνημης του λαου μας δεν ειναι τοσο απονευρωμενα. Τα εγγραφομενα περι συνωστισμου στη Σμύρνη το 1922 και διαφορα παρομοια αποτελουν ωμη παραποιηση και παραχαραξη της ιστοριας του εθνους μας , μια προπαθεια σβησιματος απο μελανι των γεγονοτων που γραφτηκαν με αιμα. Καθηγητες κ διανοουμενοι θολοκουλτουριαρικης προελευσης πρωοθουν μια παιδεια διχως ιστορικες αναφορες που δημιουργει ενα πλυθυσμο αποχαυνωμενων κ ανιστορητων ανθρωπων.
Η ιστορα ειναι επιστημη, η οποια καταγραφει και καταχωρει χρονολογικα ολα εκεινα τα στοιχεια που συνθετουν τη ζωη, τον πολιτισμο, τις ιδεες και τα γεγονοτα που συμβαινουν στη ροη της ζωης ενος λαου. Η δουλεια ενος ιστορικου ειναι η καταγραφη των γεγονοτων κι οχι η πλυση εγκεφαλου προς ιδεοληψιες του συγραφεα.
Απο το λεξικο
ιστορω=ερευνω, εξιστορω
ιστωρ=αυτος που εχει γνωση, ο εμπειρος, ο γνωστης
ιστορια=αφηγηση και καταγραφη σπουδαιων γεγονοτων.Επιστημη που ερευνα και ερμηνευει τα ιστορικα γεγονοτα.
ΠΟΥΘΕΝΑ και σε κανενα λεξικο δεν γραφεται οτι η ιστορια ειναι καποιο γεγονος που ο καθενας το πλαθει οπως θελει, το αλοιωνει οπως θελει, το τροποποιει και το σερβιρει οπως τον βολευει η αποψη του και η πολιτικη του τοποθετηση. Αυτο δεν λεγεται ιστορια αλλα κουτσομπολιο της γειτονιας!!
Σε καθε παγκοσμιοποιημενο διανοουμενο λατρη του ορθολογιστικου ιστορικου ντεντερμινισμου αφιερωνω ενα αποσπασμα απο το εργο του Οσβαλντ Σπενγκλερ 'Η παρακμη της Δυσης'
'Ειναι στις κοσμοπολεις οπου πλαι σε μια μειονοτητα που εχει ιστορια και βιωνει μεσα της το Εθνος που αισθανεται οτι αντιπροσωπευει και θελει να το οδηγησει δημιουργειται μια δευτερη -αχρονοι,ανιστορικοι,ανθρωποι των γραμματων,ανθρωπων των λογων και των αιτιων, οχι του πεπρωμενου, οι οποιοι εξωτερικα αποξενωμενοι απο το αιμα και την υπαρξη μονο μια σε μια σκεπτομενη εκγρηγορση πια δεν μπορουν να ανακαλυψουν κανενα λογικο περιεχομενο στην εννοια του εθνους. Αυτοι δεν ανηκουν πραγματικα στο Εθνος, διοτι οι πολιτισμενοι λαοι ειναι μορφες ρευματων της υπαρξης. Ο κοσμοπολιτισμος ειναι απλως μια συνδεση απο "ευφυιες" στο επιπεδο της εκγρηγορσης. Περικλειει ενα μισος για το πεπρωμενο, προπαντων για την ιστορια ως εκφραση του πεπρωμενου.Ο κοσμοπολιτισμος ειναι και παραμενει λογοτεχνια, γραμματα,πολυ δυνατος στα επιχειρηματα και πολυ αδυνατος στην υπερασπιση τους, οχι με νεα επιχειρηματα αλλα με το αιμα...
Η φυλετικη αισθηση του κοσμου, ο πολιτικος και κατα συνεπεια ο εθνικος ρεαλισμος - η αποφαση να ειναι κανεις υποκειμενο και οχι αντικειμενο ιστορικης εξελιξης,διοτι τριτη δυνατοτητα δεν υπαρχει με δυο λογια - η βουληση για δυναμη καταβαλλεται απο μια ταση που συχνα αντιπροσωπευεται απο ανθρωπους χωρις πρωτογενεις ορμες, οι οποιοι αντι αυτου ειναι προσηλωμενοι στη λογικη και ζουν σε ενα κοσμο αληθειων, ιδανικων,βιβλιων, που πιστευουν οτι μπορουν να αντικαταστησουν το πραγματικο με το λογικο, το πεπρωμενο με τον Λογο. Ανθρωποι που αιωνιως φοβουνται που εγκαταλειπουν την πραγματικοτητα για να αποσυρθουν σε μοναστηρια, σε στοχαστηρια και πνευματικες κοινοτητες, χαρακτηριζοντας την παγκοσμια ιστορια ως κατι αδιαφορο, ενω σε καθε πολιτισμο ο κυκλος κλεινει με τους αποστολους της παγκοσμιας ειρηνης.Καθε λαος παραγει απο ιστορικη αποψη τετοια σκουπιδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου